Borrning bredvid föreningsstugan i Oxelösund.

När vi kom upp till föreningens stuga utanför Oxelösund igår eftermiddag, såg vi att det var en hel del folk och lastbil och annat inne hos vår granne. Vi hade lovat att se efter den några veckor. Frugan och jag bar in våra saker och när vi satt och fikade höll de fortfarande på med något i trädgården. Vi kunde inte förstå vad de gjorde och vi kände inte igen folket heller. Det såg nästan ut som om det pågick någon sorts borrning. I varje fall kunde det ju inte vara efter vatten då de har kommunalt vatten och avlopp här utanför Oxelösund! Under alla år har jag väl inte sett något liknande här i bland husen. Jag tror att jag ska går över till den där grannen och höra var det är för slag?

Nu vet jag precis vad de har gjort i huset bredvid föreningens stuga! Det var borrning som jag trodde, de har nämligen installerat bergvärme! Jag visste inte något alls om sådan moderna värmekällor men den där grannen, visade både mig och frugan. Det var en mycket god idé tycker jag! Här är ett företag som sköter det här med borrning i Oxelösund, akerberg-son.se. Går man in där kan man läsa mycket mer om hur det går till och vad det gör för skillnad. Man kan till och med boka en kostnadsfri rådgivning. Det är annat än på min och frugans tid det. Vi fick släpa ved från skogen och fjutta på i den stora vedspisen.