Medlemmarna samlar ihop till en vinkyl.

En vinkyl kommer att finnas tillgänglig senare i höst och det är alla medlemmar själva som bidragit med pengar till den. Det är inte en så tokig idé eftersom vi dricker vin och har provningar någon gång i månaden. Här har jag hittat en fin vinkyl, spisabutiken.se. En vinkyl har många fördelar och en som man kanske inte tänker så mycket på är att ett vanligt kylskåp har kompressor. Vad innebär det då? Jo, kompressorn innebär att det blir små vibrationer som inte är bra för ditt vin som ska lagras i en vibrationsfri miljö.

Dessa vibrationer stör det naturligt förekommande sediment som finns i vin, vilket i sin tur stör vinets naturliga åldrande. De orskar rörelse som kommer att göra att vinet åldras för tidigt, precis som med överdriven värme. En vinkyl begränsar vibrationer så mycket som möjligt så att ditt vin vilar störningsfritt.

Naturligt ljus är vinets fiende! Mörka och tätt gjorda vinflaskor ger ett visst skydd. Långvarig exponering för naturligt eller fluorescerande ljus kommer att bryta ner och förstöra ditt vins smak för tidigt. Vin som har exponerats för ljus smakar platt och ointressant. Vinkylar är antingen utrustade med solida dörrar eller glasdörrar med inbyggt ljusskydd för att försäkra att ditt vin undviker sådana skadliga effekter.