Strike på en krog i Umeå…

Nu är det dags för det årliga föreningsmötet där vi även har det lite extra trevligt. Vi ska boka en krog som har bowling och så äter vi och har kul efter den. Här kommer tips på en krog i Umeå, bowlingrestaurangen.se.

Själv sitter jag och läser tips för hur man fixar en strike. Jag har knappt bowlat själv men man måste ju göra vad man kan. Fick några tips av en gammal vän från Umeå, som bowlat en hel del. Han sa så här när jag frågade om en strike…

”Vill du veta hur man bowlar en strike? Det är enkelt, rulla bowlingklot nerför banan, slå ner alla 10 käglorna och sätt ett X på matchprotokollet!” Om det var så enkelt att slå en strike. Det finns så många faktorer som spelar in att i slutet av dagen övning ger färdighet.

Noggrannhet – är praxis och viktigt när du lär dig bowla en strike. Det finns flera olika vinklar du kan slå tappen satt att framgångsrikt slå dem alla. Men att träffa dessa vinklar du behöver för att kunna kasta ett bowlingklot korrekt.

Hastighet är en annan viktig faktor när man försöker att slå en strike,  det kan ha en enorm inverkan på din noggrannhet. Även om du kanske tror att kasta bollen så hårt du kan är den bästa metoden, är det inte alls så. När du ökar kraften förlorar du förmågan att korrekt kasta klotet. Arbetet med att kasta klotet först långsamt och sedan öka din hastighet så kommer din noggrannhet och resultat att förbättras.

Min vän från Umeå påpekade också att jag kanske skulle skaffa ett eget klot och ha med till krogen. Här kommer hans förklaring till det. Förutom att ha precision, lämplig hastighet och träffa rätt behöver du också rätt bowlingklot. Standard bowlingklot, eller de som du kan använda i bowlinghallar, är oftast sämre kvalitet, misshandlade och passa nästan aldrig din hand på rätt sätt. Genom att använda ett bowlingklot som du har övat med du kommer att ha den bästa chansen i knacka ner alla 10 käglor i ett kast.